BEOGRAD – Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović optužio je danas rukovodstvo Visoke medicinske škole u Ćupriji da je sponzorisalo nastupa narodne pevačice Tanje Savić i starlete Anđele Vestice u tom gradu, a kao dokaz naveo da logo škole istaknut među sponzorima koji su navedeni na reklami za ove nastupe.

Balša Božovića je to ocenio kao novi skandal u školi u kojoj su kako je rekao „otpuštene profesorke koje su bile stručne za predmete koje su predavale , a protivzakonito zaposleni funkcionera SNS, a koji, ne narušava samo ugled ove škole, nego i visokog obrazovanja u Srbiji uopšte.

U pisanoj izjavi za medije Božović navodi da rukovodstvo ove škole pored toga što odbija da sprovede nalog prosvetne inspekcije i raskine ugovore sa funkcionerima SNS, računa na zaštitu njihove stranke i smatra da ni drugi državni organi ne smeju da se mešaju u rad ove visokoškolske ustanove.

“Ministar prosvete Mladen Šarčević je najodgovorniji za to što pored svih datih obećanja da će se zaštititi struka u Višoj medicinskoj školi u Ćupriji nije urađeno ništa”,naveo je Božović.