SJENICA – U organizacionim jedinicama Doma zdravlja u Sjenici ne radi niti jedna medicinska sestra ili tehničar sa diplomom Srednje škole “Tutin”, kojoj je Ministarstvo prosvete zabranilo rad, naveli su danas u toj zdravstvenoj ustanovi.

Postupajući, sa zakašnjenjem, po zahtevu radija Sto plus za pristup informacijama od javnog značaja, Dom zdravlja u Sjenici je odgovorio da u toj ustanovi i njenim organizacionim jedinicama rade 93 medicinske sestre i nijedna nije sa završenom Srednjom školom “Tutin”.

Ranije je po zahtevima tog radija, Dom zdravlja u Novom Pazaru odgovorio da trenutno imaju tri medicinske sestre – tehničara zaposlena na odredjeno vreme sa diplomom te škole, dok u tutinskom Domu zdravlja tvrde da niko ko je završio tu školu ne radi u toj zdravstvenoj ustanovi.

Jedino je Opšta bolnica u Novom Pazaru odbila da otkrije da li imaju i koliko zaposlenih medicinskih radnika sa diplomom škole kojoj je zabranjen rad, a zbog čega je radio Sto plus uputio žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.

Rešenjem ministra prosvete Mladena Šarčevića, a nakon vanrednog inspekcijskog nadzora tokom kojeg su utvrdjene brojne nepravilnosti, Srednjoj školi “Tutin” zabranjen je rad u julu ove godine.

Beta