NOVI PAZAR – Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da su tokom utakmice tog prvoligaša i Sinđelića na Gradskom stadionu, u ambijentu dostojnom superligaškog fudbala, fenomenalnu atmosferu u drugi plan potisnuli neki drugi akteri, kojima ni po kojim standardima ne bi trebalo da pripadaju glavne uloge.

U tom klubu su izrazili očekivanje da će ih Fudbalski savez Srbije zaštiti od sudija koji svesno ili nesvesno ne upropaštavaju samo Novi Pazar već i čitav srpski fudbal, proganjajući publiku sa stadiona i stavljajući sopstvenu važnost iznad fudbalske igre.

“Javnost mora da bude upoznata o brojnim i teškim propustima sudijske trojke predvođene Nebojšom Zeljkovićem, koji su direktno uticali na rezultat. Razumemo da sudijski tim nije došao u Novi Pazar sa svesnom namerom da ošteti naš klub, ali je činjenica da su neznanjem, lošim odlukama i svojim neautoritativnim delovanjem u važnim momentima izgubili kontrolu i dozvolili fudbalerima i treneru gostiju da svojim nimalo prijatnim ponašanjem i uvredljivim gestikulacijama iziritiraju domaću publiku”, navodi se u saopštenju Pazaraca.

Čelnici tog kluba su ocenili da je neozbiljno što je trener gostiju, umesto da se bavio sobom i svojim “ponašanjem” za vreme utakmice, sebi dao za pravo da putem medija širi teške izmišljotine, s ciljem da promoviše svoju ličnost preko Novog Pazara.

“Više od 4.000 gledalaca svedočilo je neviđenoj opstrukciji od strane igrača Sinđelića, što se manifestovalo kroz bespotrebno i učestalo valjanje po travi, uvek u trajanju od po nekoliko minuta. Igrači protivničkog tima su za to vreme simulirali najteže moguće povrede, da bi onda kad bi sami procenili da su ‘ukrali’ dovoljno minuta ustajali i nastavljali igru kao da se ništa nije dogodilo. U jednom momentu na travi su bila čak trojica igrača beogradskog sastava, pridižući se s podsmehom su provocirali gledaoce upirući u njih srednji prst. Nema potrebe naglašavati da su svi do jednog utakmicu završili zdravi, bez ijedne ogrebotine. Na takvo ponašanje sudija ni u jednom slučaju nije reagovao. Naprotiv, posle bezbroj prekida i ulazaka lekarskih ekipa u teren i svih šest izmena umesto očekivanih desetak minuta utakmicu je produžio, iz samo njemu znanih razloga, svega šest minuta”, ističu u Novom Pazaru.

Uprava pazarskog prvoligaša smatra da se vrhunac suđenja, koje je nedostojno prvoligaškog fudbala, dogodio u trećem minutu nadoknade vremena.

“U poziciji za gol našeg napadača ruši brutalnim startom protivnički golman, a kada su svi na stadionu, pa i igrači Sinđelića, očekivali kazneni udarac, sudija Zeljković je na asistenciju pomoćnika presudio da je žestokom kontaktu prethodila ofsajd pozicija, koju su videli samo njih dvojica i niko više”, pojašnjavaju Novopazarci.

U saopštenju se dodaje da je Novi Pazar fudbalska sredina, u kojoj se taj sport voli iznad svega, te da su iz tog razloga pune tribine Gradskog stadion inspiracija za sve gostujuće ekipe i igrače.

“Svi primeri iz dosadašnjeg dela prvenstva pokazuju koliki trud ulažemo da budemo gostoljubivi domaćini. Bez obzira na rezultat, ne postoji ekipa koja ove sezone nije ispraćena aplauzom sa našeg stadiona. Zato, želimo li dobrobit domaćem fudbalu, ne smemo dozvoliti sudijama neznalicama da u njemu vode glavnu reč i da svojim odlukama podižu i proizvode tenzije i direktno utiču na ishode utakmica. Naravno da kao klub osuđujemo nedolične reakcije pojedinaca iz publike, koji svojim postupcima kvare fudbalske događaje i takvim ponašanjem nanose štetu ugledu kluba i grada”, zaključuju u pazarskom taboru.