KOSOVSKA MITROVICA – Na vest da je specijalni tužilac Kosova Sulj Hodža najavio podizanje optužnica protiv Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića, osumnjičenih da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, advokati optuženih izrazili su nadu da će, ukoliko postoje dokazi o umešanosti njihovih klijenata, oni biti izneti na sudu.

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je, pucnjima u ledja 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Branilac uhapšenog Spasojevića, Faruk Korenica ukazao je na to da u slučaju njegovog klijenta ima povrede Zakona o krivičnom postupku. Objasnio je da tužilaštvo i policija treba da utvrdjuju činjenice i činjenično stanje na osnovu kojeg će se utvrditi da li ima osnovane sumnje da je neko počinio krivično delo ili ne.

“Do sada se to nije desilo, ubedjen sam da je moj klijent žrtva postupka koji ja ne razumem, iako imam pedeset godina radnog staža”, rekao je Korenica za portal Kosovo Onlajn.

Advokat Nedeljka Spasojevića tvrdi i da su Rešenja o produženju pritvora, “samo prepisivana od slova do slova bez i jedne nove činjenice” što je teška povreda prava gradjana.

I branilac Marka Rošića, advokat Mahmut Haljimi izneo je sumnje u postojanje dokaza za podizanje optužnice.

“Ni jedna izjava ili dokaz koji su do sada izneti, ne mogu da budu dovoljni za podizanje optužnice”, rekao je on i dodao da ga je tužilac Hodža uveravao da će u narednih 10 do 15 dana biti podignuta optužnica.

“Jedva čekam da vidim koji su to dokazi koje je tužilac obezbedio protiv mog klijenta, jer sa onim početnim dokazima koje svi znamo, ne verujem da će moći da se podigne optužnica”, rekao je Haljimi koji očekuje da njegov klijent bude oslobođen i pre podizanja optužnice.

Beta