BEOGRAD – Kapiten Arsenala Granit Džaka rekao je danas da je posvećen i da voli taj fudbalski klub, a da je ljutito reagovao i sukobio se sa navijačima zbog uvreda koje je dobijao u poslednjih nekoliko meseci.

Džaka se tokom utakmice sa Kristal Palasom (2:2) prošle nedelje sukobio sa navijačima koji su mu zviždali. On je izlazeći sa terena nepristojno gestikulirao prema njima i skinuo je dres na putu do tunela.

Njega su mnogi kritikovali zbog toga, a on se putem Tviter naloga Arsenala obratio javnosti.

“Posle dužeg razmišljanja o onome što se dogodilo, želeo bih da objasnim, pre nego da pošaljem brzi odgovor. Prizori koji su se dogodili tokom moje zamene su me duboko pogodili. Volim ovaj klub i uvek dajem 100 odsto na terenu i van njega. Moja osećanja navijači nisu razumeli, a ponovljene uvrede na utakmicama i društvenim mrežama u poslednjih nekoliko nedelja i meseci su me duboko pogodile”, naveo je Džaka.

“Poručivali su mi da će mi slomiti noge, ubiti suprugu i da žele da moja ćerka dobije rak. To me je pogodilo, a proključao sam kada sam u nedelju na stadionu osetio da me odbaciju. U toj situaciji sam dopustio sebi da se zanesem i da reagujem na način kojim ne poštujem grupu naših navijača, naš tim i sebe. To nije bila moja namera i izvinjavam se ako su to ljudi pomislili”, dodao je švajcarski fudbaler.

On je rekao da želi da se vrati uzajamno poštovanje i da svi zajedno treba u pozitivnom duhu da krenu dalje.

Džaka nije igrao sinoć protiv Liverpula u Liga kupu, meču koji je njegova ekipa izgubila posle penala i nije poznato da li će u subotu igrati protiv Vulverhemptona.

Beta