TREBINJE – Policija je tokom nedavne kontrole u saobraćaju utvrdila da je vozač iz Trebinja imao koncentraciju alkohola u organizmu u vrednosti od čak 4,26 promila.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) su akciju proveli od 07. do 10. novembra 2019. godine, te evidentirali 3.403 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornim vozilom, 766 vozača sa prisustvom alkohola u organizmu za vreme upravljanja motornim vozilom i više stotina prekršaja po drugim osnovama.

Iz entitetske policije navode da je prilikom ispitivanja prisustva alkohola u organizmu, 109 vozača zadržano u službenim prostorijama lišenjem slobode zbog prisustva alkohola u organizmu.

Takođe, 21 osoba je sankcionisana zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju, a za 14 vozača procenjeno je da bi ih trebalo podvrgnuti ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lekove koji se ne smeju upotrebljavati pre i za vreme vožnje, od čega je njih 12 odbilo da se podvrgnu testiranju, te su sankcionisani i isključeni iz saobraćaja, a kod dva vozača rezultat ispitivanja je bio negativan.

Iz MUPRS-a apeluju na učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i prilagode brzinu kretanja motornog vozila uslovima i stanju na putevima.