Kako je izgledala potera za napadačem iz Sarajeva: Pucao je na policiju, a ubio se bombom

SARAJEVO – Nedžad Čaušević, koji je rano jutros izvršio ubistvo u sarajevskom naselju Nedžarići i tom prilikom ranio slučajnu prolaznicu, danas poslepodne je izvršio samoubistvo u šumi kod mesta Krupac – Istočna Ilidža.

Akcija potrage za napadačem odvijala se šumskim putem od Istočne Ilidže prema obroncima Bjelašnice i Igmana. MUP-u Kantona Sarajevo veliku pomoć pružila je i policija iz Republike Srpske.

Kako Klix.ba saznaje, policija je prvobitno ubicu tražila u njegovoj kući u mestu Krupac. S obzirom na to da ga nisu pronašli, potraga je proširena i lociran je njegov automobil Golf 2. U automobilu je pronađena municija.

Čaušević se više nije mogao kretati automobilom pa je bežao peške. Nakon što ga je policija uočila pružao je otpor i nije se želeo predati, već je pucao na policiju. Kada je vidio da nema izlaza, aktivirao je bombu, što je za njega bilo fatalno.

Policija mu je pronašla osigurač u levoj ruci. Takođe, ostavljen je prostor da Čaušević nije namerno izvršio samoubistvo, već da postoji mogućnost da je želeo baciti bombu prema policiji, ali se okliznuo i pao, nakon čega je bomba eksplodirala.

Čaušević je relativno brzo lociran zahvaljujući zajedničkoj akciji policije Kantona Sarajevo i MUP-a RS.