PRIBOJ – Suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene Marjanović širom otvorenih očiju pratila je cela javnost. Međutim, pravi haos nastao je kada je sudija pred njega, advokate i zamenika javnog tužioca iznela anonimno pismo pristiglo iz Švajcarske.

Cela sudnica se uzbudila, ali je na kraju ipak otkriveno da je u njemu napisano ko je, navodno, ubica Jelene Marjanović, a ko naodni naručilac istog. Ime navodnog ubice je označeno kao Dragoje Milinković, a Zoranova majka, Zorica, navodno, naručila je od tog muškarca iz Švajcarske brutalnu smrt svoje snaje.

Milinković, koji se u pismu navodi kao svirepi zločinac, za “Telegraf.rs” objasnio je o čemu je zapravo reč i oštro demantovao te navode.

– Nisam ubio Jelenu, niti sam je poznavao, kao ni tu celu familiju. Moja noga nikada nije kročila u Borču, do 2018. godine. Znam da je to pismo poslala moja bivša supruga, koja želi da mi napravi pakao od života. Razveli smo se, ali mi već godinama smešta. Ovim pismom je bačena ljaga na moje ime, kada budem dokazao na sudu da je to pismo laž, ostaću etiketiran kao ubica do kraja života – počinje svoju priču za “Telegraf.rs” Dragoje.

Kako navodi ovaj Pribojac koji već 27 godina živi i radi u Švajcarskoj, on se već sudi sa svojom ženom oko podele imovine, njenog pokušaja njegove otmice i navodnog nasilja u sudnici, za koje ga je ona optužila.

– Mi smo bili u braku od 1999. godine do 2012. Godinu dana nakon venčanja dobili smo ćerkicu, ali brak sa njom je bio pakao. U sudu u Kruševcu protiv nje vodim postupak zbog otmice i pokušaja ubistva. Trojica muškaraca su me otela 2015. godine i mučila, udarala pištoljem u glavu, nakon toga sam ležao u bolnici. Ona me je tužila da sam je u sudnici davio šalom, što je potpuna glupost, za to imam svedoke. U četvrtak 7. novembra treba da imamo ročište oko podele imovine i eto šta je pokušala da mi napravi – objašnjava Milinković.

On dodaje da je njega bivša supruga preko raznih Fejsbuk profila optuživala da je ubio i jednog advokata iz Paraćina.

Napomenuo je i to da delovi pisma koje je stiglo u Palatu pravde, jesu istiniti, poput onih da je imao probleme sa zakonom u Švajcarskoj, ali to se odnosi na neplaćanje tamošnjeg poreza, ni govora nema o teškim zločinima.

– Priznajem da sam imao problem u Švajcarskoj zbog utaje poreza, to ne krijem i za to sam snosio posledice. Imao sam preduzeće od 150 radnika, naravno da je i sa njima bilo problema za koje sam ja, kao odgovorno lice morao da, logično, odgovaram, ali tvrdim: nikada nikoga nisam ubio -kaže za naš portal čovek koji je juče nazvan ubicom.

Dalje se u pismu navodi da se on krajem 2015. godine doselio u Beograd, što se poklapa sa vremenom ubistva Jelene Marjanović. Međutim, Dragoje kaže da je on u srpskoj prestonici živeo 2016. godine, ali kratko i to u periodu nakon ubistva pevačice iz Borče.

Telegraf