NOVI PAZAR – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova PU Novi Pazar lišili su slobode Antona Đ. (17) i njegovu sestru Milica V. (25) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Kako saznajemo, policija intenzivno traga za njihovom majkom Vesnom S. (45) koja je takođe osumnjičena za isto krivično delo.

Prema rečima izvora iz istrage, njih troje su tokom septembra u više navrata primoravali A. R. da se prostituiše i da im daje zarađeni novac.

“Oni su Beograđanku A. R. (23) terali da se prostituiše u jednoj kafani u okolini Prištine. Ukoliko bi se pobunila bivala je brutalno pretučena od strane Antona i njegove sestre Milice” – tvrdi izvor iz PU Novi Pazar.

Nesrećna devojka je ipak u jednom trenutku uspela da sve prijavi novopazarskoj policiji.

“Zbog krivičnog dela trgovine ljudima i organizovanja prostitucije, inspektori su prvo uhapsili Milicu V., a zatim je priveden i njen brat Anton Đ. Njihova majka Vesna S. pobegla je i za njom je u toku intenzivna potraga u više mesta na teritoriji centralne Srbije i južne srpske pokrajine – potvrđeno nam je iz MUP-a.

Vesna S. i njena deca su se u Novi Pazar doselili pre nekoliko godina.

Hapšen i krajem jula

Policija u Novom Pazaru krajem jula ove godine uhapsila je Antona Đ., i to posle potere koja je trajala oko 15 minuta. Anton je vozio “mercedes” i nije stao kada je Interventna jedinica policije pokušala da ga zaustavi. Anton je uhapšen u blizini svoje kuće, a prilikom bežanja oštetio je više vozila koja su mu se našla na putu. Inače, on je odranije poznat policiji po različitim krivičnim delima.