NOVI PAZAR – Druga po redu Ginekološka sekcija Srbije održava se u Novom Pazaru. Ginekolozi iz skoro svih gradova Srbije biće učesnici sekcije koja će trajati dva dana. Ove godine, eminentni stručnjaci iz oblasti ginekologije držaće predavanja na temu prevremenih porođaja, komplikacija i rešavanja istih.

“Ova sekcija održana je u Novom Pazaru i prošle godine a učesnici su je ocenili kao veoma uspešnom i kvalitetnom pa su bili zainetesovani da se ona i ove godine održi baš u našem gradu što nam je bilo veoma drago a I zadovoljstvo”, kazao je načelnik Ginekologije Opšte bolnice Novi Pazar, dr Avdul Škrijelj , koji je preuzeo na sebe organizaciju skupa tako da se veliki broj ginekologa iz cele Srbije danas našao na jednom mestu .

“Ove sekcije su veoma važne zato što podrazumevaju razmenu znanja, iskustava i prijateljstava među kolegama i nadam se da će ovaj skup prerasti u simpozijum čemu i težimo svi zajedno”, kazala je bivša predsednica Ginekološke sekcije, profesorka Snežana Rakić iz Ginekološke klinike Narodni front iz Beograda a sa njom se složila i nova predsednica sekcije, profesorka Olivera Kontić Vučinić.

“Ovo je zaista veliki događaj za Opštu bolnicu Novi Pazar i ja sam ponosan na svoje kolege lekare, u ovom slučaju dr Škrijelja koji je sa saradnicima uspeo da organizuje ovaj skup i mi na ovaj način pokazujemo da smo jedan ozbiljan centar koji može da bude domaćin velikim skupovima”, rekao je direktor Opšte bolnice Novi Pazar , dr Meho Mahmutović.

Mahmutović je kazao da će se menadžment bolnice i dalje truditi da svoj grad, svoju struku i znanje na najbolji mogući način promovisati kroz ovakve skupove i na taj način sticati nove prijatelje među kolegama sa kojima će rado razmenjivati iskustva, prezentovati svoja znanja i usvojiti njihova kako bi se zdravstvo podiglo na još bolji i veći nivo.

rtvnp