MITROVICA – Policija Kosova je saopštila da traga za dvojicom osumnjičenih za slučaj ubistva Olivera Ivanovića, koji istražuje Direkcija za istragu teških zločina u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom Republike Kosovo (SPRK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Policije Kosova medijima su uz odobrenje Specijalnog tužilaštva, dostavljene fotografije dvojice osumnjičenih za slučaj ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića od 16. januara 2018. u Severnoj Mitrovici.

“Policija Kosova zahteva od građana Republike Kosovo da svako ko ima informacije o osumnjičenima na priloženim fotografijama, obavesti Policiju Kosova putem poverljivog broja telefona 080019999, elektronske pošte [email protected] ili da se javi u najbližu policijsku stanicu”, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, objavljivanje ovih fotografija ima za cilj identifikovanje građana koji mogu pomoći da se identifikuju ove dve osumnjičene osobe.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je u atentatu ispred sedišta njegove partije u Sjevernoj Mitrovici kada su na njega nepoznata lica pucala iz vozila u pokretu.