BATROVCI – Carinici 2. novembra 2019. godine na prelazu Batrovci u dva slučaja sprečili krijumčarenje oko 70.000 neprijavljenih evra.

Oba prekršaja su otkrivena gotovo istovremeno, prilikom detaljne kontrole za koju su na izlazu iz zemlje izdvojena dva automobila, jedan sa nemačkim, a drugi sa beogradskim registarskim tablicama.

Prilikom pregleda „BMW-a“ nemačke registracije kojim su putovala dvojica srpskih državljana, u podu prtljažnika, iza tapacirunga iznad zadnjeg levog točka, otkrivena je specijalno dograđena pregrada, tzv. „bunker“ veličine 40×40 centimetara.

Pošto su otvorili poklopac sa električnim prekidačem koji je bio povezan sa kontakt ključem i prekidačem za prednja svetla, carinici su unutra pronašli 44.500 sakrivenih evra.

Putnici su kod sebe imali još 1.330 evra, tako da im je vraćen dozvoljeni iznos deviza od po 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Nedugo potom na red za kontrolu došla je i „škoda“ beogradske registracije.

Shvativši da će biti otkriven, 46-godišnji vozač je sam rekao carinicima da se iza vozačkog sedišta nalazi ranac pun neprijavljenog novca.

U ranac je bila zapakovana kesa sa 23.000 neprijavljenih evra, od čega je putniku odmah vraćen dozvoljeni iznos, dok je 13.000 evra zadržano do okončanja prekršajnog postupka.