NOVI PAZAR – Vredna donacija privrednika koji živi i radi u Turskoj, čoveka iz naših krajeva, uručena je, na inicijativu Grada Novog Pazara seoskim školama. Poklone su dobila sva izdvojena odeljenja seoskih osnovnih škola, a danas je gradska delegacija posetila istureno odeljenje OŠ „Halifa Bin Zaid Al Nahjan“ u Sebečevu i istureno odeljenje OŠ „Dositej Obradović“ u Osaonici.

„Tokom poslednje četiri godine nagradili smo veliki broj najboljih učenika i nastavnika. Cilj nam je da najmlađima obezbedimo uslove za sticanje znanja i kvalitetno obrazovanje, jer grad se ponosi uspesima mladih generacija“, rekla je Ulfeta Demčović, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje.

Jedan broj laptop računara Grad je poklonio udruženjima koja brinu o potrebama dece sa smetnjama u razvoju – Udruženju psihologa, Društvu za pomoć MNRO i Specijalnoj bolnici Novopazarska banja.

„Donacija u vrednosti od oko 20 000 eura je izuzetno značajna jer će, kako smo i želeli, deci olakšati proces upoznavanja sa određenim obrazovnim sadržajima“, kazao je Enes Buhić, ispred Gradske uprave.

Laptop računari će, osim učenicima – za usvajanje gradiva, mnogo značiti i samim nastavnicima, naročito zbog, kako su rekli, obaveze vođenja elektronskih dnevnika.