NOVI PAZAR – Odbornici Skupštine Grada Novog Pazatra održala je danas svečanu sednicu. Predsednica skupštine Hanadi Hajdinović osvrnula se na rad rahmetli Ifete Radončić.

„Predsjednica Ifeta nRadončić bila je primjer i uzor svima nama kako se vodi gradska skupština i kako se stavlja u službu građana. Ostaće i lijepom sjećanju svima nama.“, rekala je predsednica.

Ona se zahvalila dbornicima na konstruktivnm i predanom radu i iskazala nadu da će i budući rad gradskog parlamenta biti obeležen konkretnim rezultatima i međusobnim poštovanjem i uvažavanjem.

Predsednica je posebno istakla skupštinske odluke o organizaciji civilne zaštite, izgradnji angio-sale, bratimljenju sa gradovima Konjom i Ohridom, uvođenje elektronske skupštine kao i usvajanje budžeta, kao najbitnije odluke u prethodnoj godini. Na kraju obvraćanja ona je svima poželela srećnu i uspešnu predsojeću godinu na ličnom i profesionalnom planu.

Gradonačelnik Nihat Biševac je, obraćajući se odbornicima, govorio o budžetu koji će sledeće godine biti rekordan.

„Budžet je uvećan za 900 miliona dinara, zahvaljujući tome i stabilnijoj ekonomske situaciji, rešavamo probleme građana“, rekao je grasdonbačelnik.

On se osvrnuo na različite oblasti u okviru kojih je lokalna samouprava postigla uspehe u prethodnoj godini i najavila realizaciju projekata u narednoj. Tako će u oblasti zdravstvo, preko Kancelarije za javna ulaganja biti obezbeđena sredstva za realizaciju izgradnje savremenog Odeljenja za psihijatriju, dok se u oblasti izgradnje infrastrukture planira nastavak radova koji su u prethodnoj godini bili rekordni.

„Ulaganje u obrazovanje najvažnija je stavka u našem radu. Osim ulaganja u školsku insfrastrukturu kao što je to bio slučaj sa potpunom rekonstrukcijom Gimnaziju, posebnu pažnju i ulaganje u kadrove kroz stipendije i nagrade za učenike i nastavnike za postignute uspehe na takmičenjima.“, rekao je gradonačelnik.

On je istakao i pohvalu ministra kulture jer grad procenturalno najviše ulaže u kulturu.

Takođe, ulaganja u poljoprivredu su povećana na 12 miliona, dok će 15 miliona biti odvojeno sledeće godine. Preduzetnici će biti stimulisani kroz subvencionisanje kamata za kredite.

„U oblasti sporta, pozicionirani smo u prva četiri grada po uspehu i uslovima, imamo čeitiri prvoligaša i to je posledica decenijskog ulaganja u sport. Naši prijatelji „Douš gruop“ sprovode totalnu rekontrukcija sportske hale koja će u aprilu biti završena. Izgrađeni su i obnovljeni tereni na Rekreacionom centru, asfaltirane staze. Ulažemo i u školski sport, pa će najmlađima biti omogućeno da besplatno treniraju određene sportove u svojim školama“, kazao je gradonačelnik.

Takođe je istaknuto da je grad posle dužeg vremena postao vlasnik nove dve parcele, od knjih će jedna služiti za izgradnju toplane na biomasu, a druga, koja je kupljena zajedno sa donatorima novopazarskim preduzetnicima, za novo muslimansko groblje. On je istakao da je ovaj pomak napravljen zbog relaksiranih odnosa.

„Želim Vam zdravlja i uspeha u kalendarskoj 2020. i da nastavimo da radimo za doborobit svih građana.“, zaključio je gradonačelnik Biševac.