PODGORICA – Policija je sinoć u Podgorici privela 45 osoba zbog napada na policijske službenike i incidenata koji su se desili 29. decembra. Iz Uprave policije napominju da će tokom novogodišnjih praznika nastaviti sa preventivnim delovanjem u svim delovima Glavnog grada kako bi se održao stabilan javni red i mir.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u Podgorici je sinoć, tokom preventivnih aktivnosti u svim delovima grada, privedeno 35 osoba zbog napada na policijske službenike i incidenata koji su izazvani 29. decembra.

“Osam lica je uhapšeno zbog napada na policajce i kamenovanja policijaca. Ostali će biti prekršajno procesuirani zbog izazivanja incidenta na području Glavnog grada”, precizirali su iz policije.

U Zeti je sinoć privedeno 10 osoba koje su se, kako su kazali, okupljale i spremale se na izazivanje nereda.

“Kod jednog od privedenih lica policija je pronašla tzv. fantomku, palicu i sredstvo komunikacije a prema ovom licu se preduzimaju policijske aktivnosti”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije podsećaju da je procesuirano 27 osoba zbog krivičnih dela i prekršaja počinjenih na teritoriji Crne Gore zbog incidenata koji su se dešavali prethodnih dana.

“Napominjemo da će policija tokom novogodišnjih praznika nastaviti sa preventivnim delovanjem u svim delovima Glavnog grada sa ciljem održavanja stabilnog javnog reda i mira”, zaključuju iz Uprave policije.