NOVI PAZAR – Muftijstvo sandžačko najoštrije je osudilo kako kažu “tendenciozne stavove” uredništva Federalne televizije u Sarajevu u emisiji „Mreža“. Navode da su stavovi izneti u toj emisiji usmereni protiv sigurnosti, kredibiliteta i dostojanstva narodnog poslanika u Muamera Zukorlića, koji je ujedno i član Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

“Celokupan prilog odiše mržnjom i jasnom namerom diskreditacije, kroz iznošenje gnusnih laži, potvora i krivotvorenje određenih činjenica. Izjava akademika Zukorlića u tom prilogu je zlonamerno isečena i tendenciozno montirana. Urednik ove emisije i novinar preuzeli su na sebe odgovornost ugrožavanja lične bezbednosti akademika Zukorlića baveći se njegovim obezbeđenjem, huškajući javnost protiv njega i njegovog obezbjeđenja. Ukoliko na bilo koji način bezbednost akademika Zukorlića bude ugrožena, direktnim krivcima ćemo smatrati urednika i novinara ovog priloga, kao i njihove nalogodavce.

Istina je da akademik Zukorlić ima državno obezbeđenje, nakon procene Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije da mu je bezbednost ugrožena zbog višestrukih pretnji koje su mu javno upućene. Tokom boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine akademika Zukorlića obezbeđuju pripadnici MUP-a BiH i pripadnici MUP-a Republike Srbije.

Nema sumnje da je ovaj televizijski prilog naručen iz istih političko-obaveštajnih krugova koji imaju za cilj oterati Sandžak od Bosne i nastaviti sa daljim cepanjem bošnjačkog nacionalnog bića i bosanskog državnog teritorija.

Nije slučajno da ovi napadi vremenski korespondiraju sa velikim političkim pobedama akademika Zukorlića koje se ogledaju u vraćanju najznačajnijih oduzetih vakufa Islamskoj zajednici, otklanjanju nepravdi na polju islamske veronauke, kao i izuzetnom predstavljanju bošnjačkih i islamskih vrednosti na medijskoj i političkoj sceni.

Sama činjenica da Federalna televizija u tom prilogu sasvim afirmativno predstavlja srpskog parareisa Nasufovića, pozivajući ga u pomoć protiv akademika Zukorlića, raskrinkava pozadinu ovog priloga. Kako objasniti da je za FTV, njene urednike i nalogodavce glavna meta čovek koji je većinu svojih političkih i medijskih nastupa širom sveta, a posebno u Beogradu, posvetio odbrani i afirmaciji Bosne i Hercegovine koju doživljava maticom svih Bošnjaka.

Uvereni smo da će se svaki akt motivisan mržnjom negativno vratiti njegovim autorima i naručiocima, a da će građani, a posebno Bošnjaci, i iz ove lekcije naučiti ko su im prijatelji, a ko neprijatelji” – navodi se u saopštenju koje potpisuje Informativna služba Muftijstva.