BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Beogradu su u tri odvojene akcije uhapsili tri muškarca iz Novog Beograda, Boljevca i Sremčice a zaplenjeno je, izmedju ostalog, dva kilograma heroina i više od 12 kilograma marihuane.

Kako je danas MUP saopštio, zaplenjeno je i više od 100 grama kokaina, oko 700 grama amfetamina, veća količinu oružja i eksplozivnih materija, a u Sremčici je otkrivena i improvizovana laboratorija za proizvodnju marihuane.Policija je uhapsila L.M. (27) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nakon što je u garaži na Novom Beogradu, pronadjeno oko 700 grama amfetamina, manja količinu marihuane i kokaina.

U drugoj akciji, policijski službenici uhapsili su J.P. (41), nakon što je, prilikom pretresa pomoćnih prostorija kuće u Boljevcima, pronadjeno i zaplenjeno oko dva kilograma heroina, 107 grama marihuane, 103 grama kokaina, pištolj “CZ – 7,65”. Zaplenjeni su i revolver sa šest komada municije, automatsko oružje “hekler koh” sa dva okvira i 20 komada municije, oko 500 grama plastičnog eksploziva, tri ručne i jedna dimna bomba, eksplozivna naprava sa detonatorom, 13 detonatorskih kapisli i 6.500 evra.

Policija je u još jednoj akciji, uhapsila i B.Dj. (42) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa kuće u Sremčici policija je pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane i zaplenila oko 12 kilograma marihuane, kao i 500 sadnica kanabisa.

Osumnjičenima L.M., J.P i B.Dj. odredjeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Beta