Naslovna REGION Bosna i Hercegovina Veštak potvrdio da je Dženan Memić udaren tupim predmetom

Veštak potvrdio da je Dženan Memić udaren tupim predmetom

Izvor: Patria

SARAJEVO – U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano poslednje ročište u predmetu koji se vodi protiv dvojice optuženih da su krivi za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao mladić Dženan Memić za koga porodica tvrdi da je ubijen i optužuje tužilaštvo da pokušava da zataška njegovo ubistvo.

Na ročištu je predstavljen nalaz veštaka medicinske struke Vlade Markovića, koji je ponovio da su povrede na telu Dženana Memića nastale od udaraca tupim predmetom, što isključuje verziju Tužilaštva da je mladić nastradao u saobraćajnoj nesreći, za šta su optuženi Ljubo i Bekrija Seferović.U završnoj reči Ifet Feraget, advokat porodice Memić, naveo je da je ovaj slučaj najveća pravosudna afera u BiH, na šta je članica sudskog Veća Silvana Brković Mujagić rekla Feragetu da prestane da preti i demonstrativno napustila sudnicu.

Feraget je potom ocenio da je ovaj slučaj za reagovanje Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS), jer članica sudskog Veća ne može i ne sme da prekine ročište.

Kantonalno tužilaštvo ostalo je pri ranijoj tvrdnji da je Dženan Memić stradao u saobraćajnoj nesreći.

Muriz Memić, otac stradalog mladića, izjavio je posle ročišta da je “došao kraj za četiri godine bola i patnje”.

“Tužilaštvo Kantona Sarajevo je poturalo laži, od prvog dana znali su da je Dženan ubijen. Idemo dalje, nećemo stati. Očekujemo da državno Tužilaštvo pohapsi bandu, sa (bivšom glavnom tužiteljkom Kantona Sarajevo) Dalidom Burzić na čelu”, istakao je Memić.

Presuda će, kako je najavljeno, biti izrečena u ponedjeljak, 13. januara.

Dvadesetdvogodišnji Dženan Memić stradao je 8. februara 2016. godine dok je s devojkom šetao Velikom alejom na Ilidži.

Memić je sedam dana kasnije preminuo, a od tada je trajalo sudjenje u slučaju njegove tragične smrti.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao.

Porodica Dženana Memića od samog početka je tvrdila da mladić nije stradao u saobraćajnoj nesreći, već da je ubijen, a da je Tužilaštvo Kantona Sarajevo sa tadašnjom glavnom tužiteljkom Dalidom Burzić pokušalo da zataška ubistvo.

U Sarajevu su održani mnogobrojni skupovi pod nazivom “Pravda za Dženana”, pokrenuti posle skupova u Banjaluci “Pravda za Davida”, na kojima se takodje traži da se otkriju ubice i nalogodavci mladića Davida Dragičevića.

Beta

Exit mobile version