NOVI PAZAR – Bošnjačko nacionalno veće večeras je organizovalo promociju knjige “Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo” autora Ramiza Salkića.

Promotori knjige su bili Samir Karić, recenzent i Emir Zlatar, generalni sekretar Veća Kongresa bošnjačkih intelektualaca iz Sarajeva.

”Ovo je jedno autobiografsko izdanje koje će biti značajno u decenijama koje dolaze i gde se na najbolji mogući način mogu videti slučajevi diskriminacije nezabeleženi u demokratskom svetu” rekao je Zlatar.

Autor knjige Ramiz Salkić istakao je da je knjiga njegov dug i zahvalnost onima koji su dali svoje živote za BiH naglašavajući da je knjiga i u čast onima koji se bore za svoju domovinu, koji su se vratili na svoja ognjišta dodajući da su oni danas najveći heroji.

”Ova knjiga je svojevrsno svedočanstvo o stanju, statusu i sistemskoj diskriminaciji Bošnjaka na prostoru entiteta Republika Srpska, koju nad Bošnjacima provode vlasti ovog bh. entiteta” naglasio je Salkić.

Ramiz Salkić, potpredsednik bh. entiteta RS boravi u višednevnoj poseti Sandžaku tokom koje posećuje predstavnike lokalnih samouprava, Bošnjačko nacionalno veće, političke organizacije u Sandžaku, ustanove kulture i tokom koje će učestvovati na konferenciji povodom 21. februara – Međunarodnog dana maternjeg jezika i Dana školstva na bosanskom jeziku u Sandžaku.