NOVI PAZAR – Savet za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara i Vladina Agencija za bezbednost saobraćaja organizatori su tribine pod nazivom “Budimo bezbedni”, održane danas u Novom Pazaru. Reč je o istoimenom programu koji se sprovodi na nivou cele Srbije i namenjen je prvenstveno deci školskog uzrasta. Program se bavi povećanjem stepena bezbednosti u saobraćaju.

Pred Novopazarcima je, ovim povodom govorila Dea Đurđević, TV lice i predsednica udruženja “Budimo bezbedni”, čiji je život, kako je rekla “promenjen iz korena nakon saobraćajne nesreće”. Ona je u nezgodi koja se dogodila februara prošle godine teško povređena.
“Moj prijatelj Rasim Ljajić i mnogi ljudi iz lokalne samouprave pomogli su da se moje iskustvo čuje i ovde, u Novom Pazaru. Imate fenomenalnu decu koja su, sigurna sam, čula i razumela današnju poruku iako je teško držati dečju pažnju. Želela sam da budem iskrena i ličnim primerom pokažem posledice nepažnje učesnika u saobraćaju. Sigurna sam da su sve shvatili i da će imati materijala za razmišljanje”, rekla je Đurđević, ističući da iz Novog Pazara koji je, po njenom mišljenju “jedan od najlepših gradova u Evropi”, nosi sjajne utiske.

“Kad god govorim o svemu što je iza mene, kao da iznova kupujem vreme da sve prođe, čeličnim se. Sekund nepažnje mi je, slobodno mogu reći uništio život i pomerio ga u drugu dimenziju. Ništa ne možete sami, a srećni ste što ste živi… Nadam se da će sve što govorim onima koji slušaju pomoći da postanu pažljiviji i vode računa o sopstvenoj i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju”, zaključila je predsednica udruženja “Budimo bezbedni”, Dea Đurđević.