NOVI PAZAR – Iz Medžlisa Islamske zajednice Novo Pazar saopštili su da je građevinska služba Islamske zajednice u nedelju, u jutarnjim satima otklonila, kako navode, nelegalno podignuti objekat na vakufskom zemljištu u dvorištu Arap džamije radi izvođenja predviđenih restauratorskih radova.

Povodom rušenja berbernice u Novom Pazaru održan je protest kojem je prisustvovalo oko 300 ljudi i koji je trajao više od sat vremena.

Građani su se okupili kako bi, kažu, dali podršku Ramizu Dugopoljcu, vlasniku porušene berbernice i njegovoj porodici koja je od tog zanata živela.

Danas se Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar oglasio novim saopštenjem u kome ta insitucija nudi porodici Dugopoljac jedan od vakufskih lokala za potrebe berbernice na godinu dana bez novčane nadoknade.

“Poštovani, s obzirom na situaciju u kojoj ste se našli rušenjem lokala na vakufskoj parceli u blizini Arap džamije, razmatrajući potrebu da Vam se pomogne, Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar doneo je odluku da Vam jedan od vakufskih lokala ustupi za potrebe berbernice na godinu dana besplatno, a nakon toga sa minimalnim iznosom zakupnine” – navodi se u saopštenju Medžlisa Islamske zajednice u Srbiji.

U saopštenju Medžlisa se dalje navodi da su iz ove institucije spremni da pomognu porodici Dugopoljac u tehničkom opremanju lokala.

“Misija Islamske zajednice je da štiti i unapređuje vakufe, ali isto tako i da pomaže pripadnicima Islamske zajednice i svim ljudima” – stoji u saopštenju Medžlisa IZ Novi Pazar koje potpisuje dr. Enver ef Gicić.


E.Ć.