BEOGRAD – „U depresiji sam, pijem lekove koje mi je prepisao psihijatar i traumiram se kad god negde izađem“ rekla je prodavačica koja je nokautirala Alisu Memetović

Sadija Durmisi (37) pre nešto više od mesec dana na pijaci “Vidikovac” u Beogradu nokautirala je komunalnu milicajku Alisu Memetović nakon kraće rasprave.

Podsetimo, Sadija je u trenutku kada je komunalna milicajka pokušala da je zadrži da ne ode, a u jednom trenutku i da joj “otme torbu” sa stvarima koje je na pijaci prodavala nelegalno van tezgi, udarila u glavu i nokautirala Alisu koja je zbog toga završila u Urgentnom centru. Nakon kraće potrage prodavačica Sadija je pronađena i uhapšena, a nakon nekoliko dana provedenih u pritvoru puštena je da se brani sa slobode.

Nemili događaj snimljen je i ubrzo je postao viralan na društvenim mrežama, a Sadija i Alisa podelile su javnost u Srbiji. Mnogi su branili Sadiju, a bilo je i onih koji su je za sve krivili.

Nakon informacija da je Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv Sadije Durmisi, ona se oglasila za naš portal i otkrila kako se sada oseća i kakvo je njeno viđenje celog događaja čiji je akter bila.

– U depresiji sam, pijem lekove koje mi je prepisao psihijatar i traumiram se kad god negde izađem. Duševno sam mnogo povređena. Ipak, zahvaljujući našem narodu širom sveta koji su me podržali i bili uz mene pokušavam da dođem sebi i da se borim i dalje za moju porodicu. Potrebna sam im, ja sam heroina, majka Srbije, volim naš narod i u Srbiji i u Evropi – rekla je Sadija za portal „Srbija Danas” i dodala:

– Uvek sam se borila za pravdu i poštovala pravila. Kao što se pričalo, ona je htela da me skloni, meni je posle svega jasno da i njeni prodaju stvari, a ona je zloupotrebila ovlašćenje. Zato me je jurila do ulice, a nije mi ni prvo tražila ličnu kartu. Ja nju ne poznajem i ne živimo u istom naselju kako se pričalo. Maltretirali su me pred detetom i na njega su se drali, uvredili su me na nacionalnoj osnovi, a to nije snimljeno. Na snimku se vidi, na samom kraju, dokaz da je ona mene prvo udarila i ja sam onda tako odreagovala. Morala sam kao majka, nisam gledala da li je muško ili žensko ispred mene, da li je uniforma ili nije. Ja sam žensko i nečija majka, sestra, branim se – rekla je Sadija za ovaj portal.

Sadiji Durmisi se na teret stavlja napad na službeno lice i Tužilaštvo traži da ona bude kažnjena sa ne manje od dve godine zatvora. Prema aktuelnom Krivičnom zakoniku i članu 323 “ko napadne ili preti da će napasti službeno lice u vršenju službene dužnosti, ako je pri izvršenju dela službenom licu nanesena laka telesna povreda ili je prećeno upotrebom oružja, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do osam godina”.

Ipak, Sadija se nada da do toga neće doći, jer snimak jasno pokazuje da se ona “samo branila, a ne i namerno udarila milicajku”. U članu 323 Krivičnog zakonika stoji i stavka da “učinilac ovog dela koji je bio izazvan nezakonitim ili grubim postupanjem službenog lica može se osloboditi od kazne”, tako da postoji mogućnost da Sadija prođe “bez kazne”.

– Oni su tad obrukali svoje kolege, jer drugi nisu takvi. Uvek su odradili posao kako treba i nikad nije bilo problema sa moje strane, jer dugo radim taj posao od kog izdržavam jedanaestoro članova u kući. Zahvaljujući narodu koji me podržava, oslobođena sam novčane kazne i zatvora, dobiću samo uslovno tri godine, nek mi daju uslovno i sto godina, nisam problematična. Gde god sam se pojavila uvek sam ostavila dobar utisak, zato me narod voli, pravedna sam i ne volim laž – rekla je Sadija.

Nakon incidenta komunalna milicajka Alisa Memetović završila je u Urgentnom centru, da bi nakon ukazane pomoći bila puštena na kućno lečenje. Tada su iz Sekretarijata za poslove Komunalne milicije potvrdili da povređena milicajka nije prekoračila svoja ovlašćenja i da je postupala u skladu sa dužnostima.

srbijadanas.com