PLAV – Plavljanin Omer Huseinović (76) uhapšen je zbog sumnje da je u noći između srede i četvrtka ispred ugostiteljskog objekta Mehov han ubio unuka Rusmira Ruša Huseinovića i ranio Muhameda Cirkovića.

Prema saznanjima Dnevnih novina, deda je pokušao da razdvoji mladiće koji su se svađali i pucao na Cirkovića, kojem je metak prošao kroz rame i pogodio unuka Huseinovića.

Svađa je navodno počela u kafani, zbog konobarice. Tada je Cirković izvadio nož nakon čega se umešao deda.

“U sredu veče, oko 00,00 časova u Plavu u Ulici Dizderača ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo do upotrebe vatrenog oružja na štetu R.H. (29) iz Plava i M.C. (28) iz Plava. R.H. je podegao povredama od posledica ranjavanja dok je M.C. transportovan u Medicinski centar Berane. Preduzimajući aktivnost na rasvjetljavanju ovog događaja, policija je došla do sumnja da je O.H. (76) iz Plava počinio ova dela. Policijski službenici su pronašli i vatreno oružje marke CZ kalibra 7,65 mm za koji se sumnja da je predmet izvršenja krvičnih dela”, navode iz policije.

Iz policije su dodali da je o događaju obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji je naložio da se O.H. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo i krivično delo ubistvo u pokušaju.