NOVI PAZAR – Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava donela je zaključak da se da saglasnost za prijem u radni odnos na neodređeno vreme ukupno 4470 lica, odnosno za popunjavanje ukupno 4470 slobodnih, odnosno upražnjenih radnih mesta u osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Teritorija koju pokriva Školska uprava Novi Pazar, dobila je 217 radnih mesta u osnovnim i srednjim školama. Od toga 126 radnih mesta pripalo je teritoriji opštine Novi Pazar, 24 Sjenici i 67 Tutinu.

Od osnovnih škola iz Novog Pazara, saglasnost su dobili:

OŠ “Ćamil Sijarić” za 25 radnih mesta i to: diplomirani ekonomista za fin-rač. poslove sekretar, tri nastavnika razredne nastave, dva domara (majstor održavanja), tri nastavnika srpskog jezika, dva referenta za fin-računovodstvene poslove, 11 čistačica i dva nastavnika matematike.

OŠ “Rifat Burdžović Tršo” za nastavnika srpskog jezika.

OŠ “Stefan Nemanja” za dva nastavnika razredne nastave.

OŠ “Bratstvo” za nastavnik muzičke kulture, tri nastavnika razredne nastave i dva nastavnika nemačkog jezika.

OŠ “Desanka Maksimović” je dobila saglasnost za dva defektologa.

OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” dobila je nastavnika bosanskog jezika.

OŠ “Avdo Međedović” za tri nastavnika razredne nastave i dva nastavnika srpskog i bosanskog jezika.

OŠ “Vuk Karadžić” za sedam nastavnika razredne nastave i jednog nastavnika matematike.

OŠ “Meša Selimović” je dobila saglasnost za najviše radnika i to četiri nastavnika razredne nastave, nastavnik nemačkog jezika, nastavnik matematike, diplomirani ekonomista za fin.-rač. poslove, referent za fin.-rač. poslove, stručnog saradnika – pedagog, dva domara (majstora održavanja) i sedam čistačica.

OŠ “Mur” za nastavnik razredne nastave, fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i srpskog i bosanskog jezika.

OŠ “Dositej Obradović” iz Osaonice dobila je dva nastavnika razredne nastave u selu Buče, nastavnika razredne nastave u selu Svilanovo, nastavnika razredne nastave u selu Bele Vode i nastavnika razredne nastave u selu Muhovo.

OŠ “Jošanica” Lukare za dva nastavnika razredne nastave (nastavak konkursnog postupka), nastavnika bosanskog jezika, nastavnika bosanskog i srpskog jezika i bibliotekara.

OŠ “Rastko Nemanjić” iz Deževe dobila je četiri nastavnika razredne nastave, administrativnog radnika, nastavnika srpskog jezika i nastavnika matematike.

OŠ “Halifa bin Zajed Al Nahjan” na Dojevićima dobila je saglasnost za nastavnika srpskog i bosanskog jezika, nastavnika nemačkog jezika, nastavnika matematike, nastavnika informatike i računarstva, tri nastavnika razredne nastave, psihologa i pomoćno-tehničkog radnika.

E.Ćorović