NOVI PAZAR – Članovi društva za pomoć Mentalno nedovoljno razvijenim osobama Tahir Taša Delić priredili su tradicionalnu priredbu povodom obeležavanja osmog marta, dana žena. Program su pripremili korisnici ove ustanove, zajedno sa svojim vaspitačima i roditeljima, za svoje majke. Priredbi su prisustvovali korisnici sa svojim majkama, predsednica Skupštine Hanadi Hajdinović, član kabineta gradonačelnika Rifat Redžović.

„Drage mame, ostavite danas svoje brige, stavite smeh na svoje lice i budite srećne“. To je bila poruka koju su korisnici ove ustanove želeli da prenesu svojim majkama, ali i da im kroz igru i pesmu čestitaju 8. mart, dan žena.

Prema rečima predsednice Skupštine Hanadi Hajdinović, tradicionalna priredba povodom 8. marta dana žena, još jedan je način da se pokaže koliko se u stvari osobe sa posebnim potrebama ne razlikuju mnogo od nas kada je u pitanju pokazivanje ljubavi i osećanja prema svojim majkama.

“Smatram da u narednom periodu pomoć lokalne samouprave udruženjima ovakvog tipa mora biti veća i moramo podići svest svih nas. Da je bitno zajedništvo, pomoć i saosećanje. Da zajedno radimo za bolji život naših najmilijih, naših najmlađih a posebno dece sa posebnim potrebama”, dodala je Hajdinović.

„Htela bih da se zahvalim svima koji su prisustvovali današnjem događaju, predsednici Skupštine, predstavnicima lokalne samouprave i načelnici školskog odbora i svima kojima su nam pomogli da obeležimo ovaj dan i da ga zajedno proslavimo”, kazala je sekretar Društva za pomoć MNRO Tahir Taša Delić Lejla Delić.

Iz ove ustanove poručuju da iako sa posebnim potrebama deca znaju da pokažu svoja osećanja, ali i da zajedno možemo da se radujemo, radimo i živimo.