MOSTAR – Sunita Hindić (21), osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela “Villa Ivanković” u mestu Buna kod Mostara, neće moći da prima posete naredni mesec.

Tu kaznu, odnosno disciplinsku meru, izrekao joj je Kantonalni sud u Mostaru, koji je nadležan za postupanje, nakon što su ovu pravosudnu instituciju o povredi Pravilnika o kućnom redu izvestili iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, gde je Hindić pritvorena nakon ubistva koje se dogodilo 4. oktobra prošle godine.

Zatražene sankcije

Iako se špekulisalo, a pojedini mediji su objavili informaciju da je Hindić htela da počini suicid, iz KPZ-a Mostar juče su to za Avaz.ba negirali.

Kako je rečeno za Avaz.ba, ona je 29. februara u podne u naletu besa razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se isekla po laktovima, dok je zatvorskim policajcima koji su intervenisali, psovala i nazivala ih pogrdnim imenima. A koliko se nedolično ponaša, dokaz je i činjenica da zatvorskim čuvarima često, kako bi ih isprovocirala, pokazuje gole grudi.

Sočnim psovkama počastila je i ekipu Hitne pomoći, koja je pozvana odmah nakon tog incidenta, dok lekarima nije dozvolila da je pregledaju te stepen povreda, zapravo, kako nam je rečeno, nije ni utvrđen.

– Ovo nije prvi put da ona, praktično, skreće pažnju na sebe i da se nedolično ponaša, ali daleko od toga da je pokušala suicid. Mi smo odmah reagovali i zatražili sankcije. Odbijen nam je zahtev o njenom premeštanju u Tuzlu – rečeno je iz Uprave KPZ-a Mostar.

Zabrana poseta

Kako je potvrđeno za Avaz iz Kantonalnog suda Mostar, njoj je i ranije, zbog nedoličnog ponašanja, nakon što se dovikivala sa zatvorenikom iz susedne ćelije, izrečena zabrana poseta, koja je trajala deset dana.

S druge strane, dok u pritvoru čeka na podizanje optužnice za ubistvo Ivankovića, Hindić je u Opštinskom sudu Mostar, kako saznajemo, optužena za tešku krađu.

iz Hercegovačko-neretvanskog kantona kratko je rečeno da se u vezi s ubistvom Ivankovića još preduzimaju određene istražne radnje. Hindić je pritvor, inače, produžen do 27. marta.