NOVI PAZAR – Javno komunalno preduzeće ”Gradska čistoća” bogatije je za jedan kamion čistač, koji će, u uslovima rada pojačanim kapacitetima, radnicima omogućiti efikasnije obavljanje posla u domenu javne higijene. Kamion čistač obezbedila je Gradska uprava Novog Pazara, a kako je najavljeno, očekuje se nabavka još jednog kamiona i jedne cisterne.

Higijena je od krucijalnog značaja za javno zdravlje stanovništa, naročito u vreme pandemije korona virusa. Jedno od javnih preduzeća koje u vanrednim uslovima radi pojačanim kapacitetom je Gradska čistoća. Novo vozilo, prema rečima direktora Emina Omerovića, doprineće efikasnijem radu u seektoru čisrtoća.

”Dobili smo jedno vozilo, autosmećar 14 kubnih metara i za tri nedelje ćemo dobiti i prvu isporuku kontejnera. I bez ove krizne situacije, mi smo planirali da poboljšamo javnu higijenu. Sada je to od posebnog značaja, a ovo je dokaz građanima da mi vodimo računa i potrudićemo se da to u doglednom periodu bude još bolje”, izjavio je direktor JKP ”Gradska čistoća” Emin Omerović.

Po nalogu Kriznog štaba jedna cisterna svakodnevno obilazi medicinske centre, Specijalnu bolnicu i centar grada. Večeras se najavljuje pranje i dezinfekcija ulica u naselju Rasadnik, a ekipe će, kako ističe Omerović, biti spremne i u slučaju snežnih padavina. Omerović je pozvao građane da izmire svoje obaveze prema ovom preduzeću, kako bi ono moglo nesmetano da funkcioniše i u narednom periodu.