Naslovna Društvo Gradonačelnik Biševac posetio Kazanj! Planirana saradnja na polju kulture i obrazovanja

Gradonačelnik Biševac posetio Kazanj! Planirana saradnja na polju kulture i obrazovanja

NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara, gospodin Nihat Biševac, deo je delegacije Republike Srbije koja se nalazi se u zvaničnoj poseti Rusiji, a koja je dogovorena prilikom nedavne posete Novom Pazaru ambasadora Rusije Aleksandra Bocana Harčenka.

Tom prilikom, gradonačelnik Novog Pazara, gospodin Nihat Biševac, posetio je grad Kazanj i sastao se zamenicom gradonačelnika i predstavnicima Ministarstva poljoprivrede Republike Tatarstan.

“Juče smo u Kazanju, u Rusiji, imali važan sastanak sa zamenicom gradonačelnika ovog milionskog grada i posetili Ministarstvo poljoprivrede Republike Tatarstan. Pokrenuli smo inicijativu da Kazanj i Novi Pazar potpišu sporazum o partnerstvu gradova. Takođe, dogovorili smo i posetu poljoprivredne delegacije koju zanima saradnja u oblasti poljoprivrede” – rekao je gradonačelnik Novog Pazara gospodin Nihat Biševac.

Biševac je na sastanku izneo planove o saradnji sa Kazanjom na polju obrazovanja i kulture.

“Kazanj je univerzitetski grad a naš Novi Pazar grad sa najmlađim stanovništvom u Srbiji i Evropi zato planiramo i razmenu mladih i studenata. U planu je i kulturna saradnja. Moram priznati da sam veoma zadovoljan produktivnim sastancima” – dodao je Biševac.

Kazanj je glavni grad ruske Republike Tatarstan i centar islama u Rusiji ali i pravi primer grada koji neguje suživot različitih religija i kultura, poput Novog Pazara. Osim toga, Kazanj je i veoma važan centar mašinske industrije i komunikacija.

Exit mobile version