KRALJEVO – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, za sada na teritoriji te opštine nema potvrđenih zaraženih virusom korona, a dva pacijenta čiji su brisevi danas testirani, nisu pozitivni na taj virus, već teška klinička stanja imaju kao posledice nekih drugih bolesti.

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice “Studenica“ smeštena su dva pacijenta, od kojih je jedan u teškom stanju i ima komplikovanu kliničku sliku, dijabetes i na dijalizi je, dok je drugi u boljem opštem stanju, ali sa kliničkom slikom.

“Ovo su posledice nekih drugih bolesti i za sada nema potvrđenih slučajeva virusa korona u Kraljevu“, rekao je za TV Pink Vukman Rakočević, zamenik gradonačelnika Kraljeva.

On je apelovao na građane da budu ozbiljni i zahvalio im što su do sada poštovali sve mere.

“Bilo je nekoliko propusta i par slučajeva ponašanja koji nisu za pohvalu za ovakvu situaciju, ali za svaku pohvalu je ponašanje Kraljevčana“, naveo je Rakočević.

Prema njegovim rečima, od danas pored pripadnika Žandarmerije i policije, Opštu bolnicu “Studenica“, Dom zdravlja u Kraljevu, kao i Gerontoloski centar u Mataruškoj banji čuvaju i pripadnici Vojske Srbije.