KRALJEVO – Prema poslednjim podacima na teritoriji grada Kraljeva potvrđena su ukupno 32 slučaja infekcije virusom korona, dok Vrnjačka Banja beleži sedam pozitivnih, a Raška 43.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo Aleksandar Macan kaže za Tanjug da je prema jučerašnjim podacima u tom delu Raškog okruga ukupno zaraženo 82 ljudi i dodaje da je još 100 uzoraka poslato na testiranje, od kojih je 60 odsto za pripadnike Vojske Srbije, koji idu u kopnenu zonu.

Macan podseća da svi zaraženi u zavisnosti od simptoma, imaju obavezu da budu smešteni ili u kovid bolnice ili na Sajam, izuzev pripadnika MUP-a, Vojske i zdravstva, koji se smeštaju u specijalnu bolnicu “Merkur” u Vrnjačkoj Banji.

“Oni koji imaju simptome smeštaju se na Infektivno odeljenje bolnice u Kraljevo, gde im se prati stanje tri do četiri dana i u slučaju da ide ka poboljšanju, onda idu na Sajam”, precizira Macan.

U slučaju da se zdravstveno stanje pacijenata pogorša ili ostane isto, onda se oni šalju u Kragujevac, kaže Macan i dodaje da sa teritorije Kraljeva imaju tri potvrđena preminula pacijenta, u Vrnjačkoj Banji i Raškoj po jedan.

Novi Pazar i Tutin nisu u nadležnosti Z ZJZ Kraljevo.