NOVI PAZAR – Stranka demokratske akcije Sandžaka obaveštava javnost da je pisanim putem 23. i 27. marta, kao i 2. i 6. aprila 2020. godine zatražila od ministra policije da za vreme trajanja vanrednog stanja izda dozvolu za kretanje predsedniku SDA Sandžaka dr. Sulejmanu Ugljaninu, radi obavljanja poslova predsednika Stranke u službenim prostorijama Stranke i komunikacije sa državnim i lokalnim organima i političkim strankama.

“Predsednik Stranke, shodno svojoj funkciji, pred zakonom je odgovoran za predstavljanje, zastupanje i poslovanje Stranke što ga obavezuje na boravak u službenim prostorijama Stranke. Srpski ministar policije još uvek nije dostavio zvaničan pisani odgovor na zahteve koje je uputila SDA Sandžaka” – navode iz te Stranke.

Dodaju da je predsednik SDA Sandžaka, zbog vanrednog stanja, isključen iz političkig života u Srbiji i traže od Vlade da se Ugljaninu izda posebna dozvola.

“Vanredno stanje ne može biti alibi za pokušaj da se rad i delovanje SDA Sandžaka, kao parlamentarne Stranke na republičkom i lokalnom nivou, suspenduje i da se predsednik Stranke isključi iz političkog života u ovoj zemlji. Mera zabrane kretanja, u slučaju predsednika SDA Sandžaka isključivo se odnosi na godine starosti i ne postoje drugi razlozi na osnovu kojih bi se dr. Ugljaninu uskratilo pravo na kretanje te javno i političko delovanje. Tražimo od Vlade Srbije da, kao drugostepeni organ na osnovu svojih ovlašćenja predsedniku SDA Sandžaka, neodložno izda traženu dozvolu i time omogući da predsednik Stranke i Stranka demokratske akcije Sandaka mogu nesmetano raditi i delovati”, – zaključuju u saopštenju iz SDA Sandžaka.