BEOGRAD – Direktor policije Vladimir Rebić saopštio je danas, povodom izjave lidera Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa tokom uključenja u program televizije N1, “da obaveštava javnost da je, kao policijski službenik i profesionalac koji u Ministarstvu unutrašnjih poslova radi već punih 28 godina, na mesto direktora policije imenovan odlukom Vlade Srbije i to nakon sprovedenog javnog konkursa”.

U saopštenju koje je poslao MUP Rebić navodi da “ne želi da ulazi u raspravu sa političarima poput Djilasa, i time bude uveden u njihove intrige i manipulacije, jer smatra da o radu Direkcije policije, a samim tim i o njegovom ličnom radu, jedino treba da govore i svakako najbolje govore rezultati”.

“A rezultati koji su ostvareni u prethodnom periodu, po mom ličnom ubedjenju, su na korist i zadovoljstvo ogromnog dela gradjana Srbije, koji žele da žive u bezbednoj državi”, naveo je Rebić u saopštenju.

On je naveo da je “broj izvršenih krivičnih dela u Srbiji beleži konstantan pad iz godine u godinu i da je u 2019. bio ubedljivo najmanji u poslednje dve decenije”.

“Istovremeno, količina oduzetih narkotika na teritoriji Srbije bila je takođe rekordnih 7,3 tona, što je za 460 odsto ;više u odnosu na 2009. godinu, kada smo zaplenili 1,3 tonu narkotika. Svi ovi rezultati su svakako proizvod rada policije u borbi protiv kriminala”, naveo je Rebić u saopštenju.

Prema njegovim rečima “borba protiv dilera droge je apsolutno profesionalna i ne poznaje bilo kakavu zaštitu prema bilo kom narko-dileru, bez obzira na njegovu pripadnost klanu ili njegovo političko opredeljenje, i tako će biti i ubuduće”.

Beta