NOVI PAZAR – Preliminarni rezultati završnog ispita male mature trebalo bi da budu objavljeni danas do 8 časova na sajtu Ministarstva prosvete, međutim, još ih nema…

Iako je ministar prosvete Mladen Šarčević početkom godine najavio da kombinovanog testa iz fizike, hemije, biologije i geografije “najverovatnije neće biti”, odlučio je da ga ponovi po drugi put i to u Novom Pazaru, žarištu korona virusa.

Prema informacijama do kojih je došla redakcija portala indeksonline.rs, kombinovani test će se ponoviti u nekoliko škola u Novom Pazaru, a razlog ponavljanja je izvesna grupa na društvenoj mreži “Whatsapp” preko koje su kružila rešenja testa.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru saopštio je danas da je u nedelju i ponedeljak kod 76 osoba iz ovog grada potvrđeno prisustvo korona virusa.

Krizni štab je danas doneo odluku da se uvede zabrana posete bolnicama, kao i obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru. Razmatra se i ograničavanje okupljanja na otvorenom kao i da se smanji dozvoljen broj ljudi u zatvorenom prostoru.