NOVI PAZAR – Na Rekreacionom centru svečano je otvoren novoizgrađeni park. Iako je ovaj deo grada decenijama unazad mesto okupljanja ljubitelja prirode, sporta i rekreacije svih generacija, park je u pogledu uređenosti kompletnog prostora pravo osveženje.

Na svečanosti su se velikom broju okupljenih sugrađana obratili gradonačelnik Nihat Biševac i potpredsednik Vlade Srbije i ministar, Rasim Ljajić. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac podsetio je da je u pogledu izgradnje sportsko – rekreativnih objekata Novi Pazar u rangu sportskih centara u zemlji i regionu. Rekreacioni centar je, izgradnjom parka, po rečima gradonačelnika sada izuzetna celina i mesto na kome će ljudi sa još većim zadovoljstvom provoditi svoje slobodno vreme.”Posebno je zadovoljstvo što smo sjajne sadržaje ponudili najmlađima, divnoj deci našeg grada.” kazao je gradonačelnik Biševac i posebno se zahvalio potpredsedniku Vlade Rasimu Ljajiću.

“Ovo je najbolji deo našeg grada. Uskoro će na Rekreacionom centru biti još novih sadržaja, uz izgradnju modernih bazena. Trenutno radimo studiju izvodljivosti da li će se raditi otvoreni i zatvoreni bazeni ili kompleks otvorenih bazena. Nigde u zemlji, sem kod nas, ne postoji ovakav prostor u centru grada, sa velelepnim parkom, sportskim terenima, igralištima za decu. Svake godine smo radeći nešto novo, odgovarajući potrebama građana a posebno dece, stvarali prostor po meri posetilaca. To što su svi tereni puni sportista rekreativaca i publike potvrđuje da smo bili na visini zadatka”, kazao je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, ističući da je Rekreacioni centar prostor svih Novopazaraca, bez obzira na to u kom delu grada žive.

Otvaranje parka na Rekreacionom centru propraćeno je brojnim sportsko rekreativnim sadržajima na svim sportskim terenima a u aktivnostima i međusobnoj interakciji najviše su uživali upravo najmlađi posetioci. U okviru svečanosti priređen je i mini koncert Halida Muslimovića, koji je publici predstavio pesmu o Sandžaku. Autor pesme je upravo potpredsednik Vlade Srbije, Rasim Ljajić.