NOVI PAZAR – U Regionalnom kovid centru Opšta bolnica Novi Pazar je u poslednja 24 sata preminulo je pet osoba, četiri iz Novog Pazara i jedna iz Sjenice, rekao je koordinator te ustanove Mirsad Đerlek.

Đerlek je dodao da je danas prvi dan od kako je na mestu koordinatora da je broj pacijenata koji su hospitalizovani ispod 300. Jedan pacijent je transportovan za Klinički centar u Kragujevac, dok je njih 7 na raspiratorima.

Podsećamo, juče je na lečenju bilo 309 pacijenata, u subotu 304, a u petak 290.

Napomenuo je da je mnogo pacijenata koji imaju više od 70 godina i brojne komorbiditete (pridružene bolesti), kojima je teško spasiti život.

“Ljudima koji dođu sa seturacijom od 40-50, sa svim ovim komorbiditetima i sa koronom je izuzetno teško spasiti život. Pokušavamo da uradimo sve što možemo i borićemo se za svaki život. Nažalost, biće dosta letalnih ishoda (smrtnih ishoda) te vrste, odnosno građana koji su starije životne dobi i ovog stanja” – rekao je Đerlek.

On je zaključio da su podaci Zavoda za javno zdravlje ohrabrujući.

“Na osnovu podataka koje sam jutros dobio od direktora Zavoda za javno zdravlje mogu da kažem da smo potpuno spremni da odgovorimo čak i u slučaju najtežeg scenarija” – zaključio je Đerlek.

E.Ćorović