KOSOVSKA MITROVICA – Novinar Idro Seferi izjavio je danas da zapaljiva retorika, sa bilo koje strane da dolazi, neće doprineti rešenju kosovskog problema i da ne treba podgrevati tenzije.

Seferi je za Kosovo Onlajn rekao da je premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti zanimljiv političar, ali da je trenutno izložen velikim kritikama u Prištini.

“Ako je dogovorio učlanjenje Kosova u međunarodne organizacije treba videti da li će uspeti u nečemu takvom”, ocenio je Seferi.

On je dodao da bi trebalo videti da li neko u Srbiji može da potvrdi da će neka zemlja još povući priznanje nezavisnosti tzv. Kosova i ocenio da bi pokušaj učlanjenja Prištine u međunarodne organizacije dodao loptu Srbiji da pokrene te mehanizme.

Seferi je mišljenja da niko u Beogradu nije rekao da je suspendovano lobiranje ili ne, ali da u svakom slučaju za sada nema novih pokretanja te priče.

On je ocenio da je trenutni politički inat još uvek niskog intenzieteta, ali da postoji od, kako je naveo, Hotijevih izjava do Ðurićeva tri prsta, i da se nada da će to sve ostati u Briselu i da se “vikend ratovi” koji su se pojavili tokom dijaloga neće preliti na Kosovo i Metohiju.

Seferi smatra da bi prelivanje tenzija na Kosovo i Metohiju bilo veoma loše i da treba biti jako pažljiv sa naglim promenama kursa i komentarima.

indeksonline.rs/Tanjug