NOVI PAZAR – Epidemiološka situacija u Tutinu trenutno je mnogo bolja ;i sve je manje novoobolelih od korona virusa, izjavila je portparolka Doma zdravlja u Tutinu Azra Dreković.

Ona je za radio Sto plus izjavila da se smanjuje i broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom kojima nije neophodan transport u druge zdravstvene ustanove.

“Ohrabrujuća vest je što ovih dana nije bilo ni jednog transporta u druge zdravstvene ustanove, i što smo sve pacijente koji su se javljali mogli da zbrinemo u našoj dnevnoj kovid bolnici. Iako je situacija bolja nije vreme za opuštanje, već je i dalje neophodno strogo pridržavanje svih mera”, dodala je Dreković.

Navodi da je i broj smrtnih slučajeva, kao i pacijenata sa teškim upalama pluća u poslednjih nekoliko dana manji.

“Tokom jučerašnjeg dana uradjeno je 29 rentgenskih snimaka pluća od kojih nije bilo ni jedne pneumonije. Još uvek nismo dobili novi rendgen aparat, dok ostale neophodne opreme i testova imamo dovoljno”, rekla je Dreković.

U tutinskoj kovid ambulanti Doma zdravlja juče je pregledano 48 pacijenata, a uradjena su i 42 serološka (brza) testa iz krvi od kojih je 25 bilo pozitivno.

indeksonline.rs/Beta