Baner

BEOGRAD – U KBC Zemun trenutno je zbrinuto 350 obolelih od korona virusa, a u poslednjih nekoliko sati povećan je priliv pacijenata u toj ustanovi koja je od subote ponovo u kovid sistemu, izjavio je večeras direktor te ustanove Dragoš Stojanović.

Stojanović je za RTS rekao da se očekuje prijem još oko 30 pacijenata u narednih sat-dva i dodao da je ta bolnica prihvatilla veliki broj pacijenata iz Novog Pazara, Užica, Čačka, Kragujevca i okolnih mesta.

Napomenuo je da su dve trećine kapaciteta intenzivne nege već popunjeni, a da je ukupno kapacitet te kovid bolnice oko 400 kreveta.

“Veliko je opterećenje za sistem, imamo veliki problem kako da zbrinemo sve pacijente, nikada nismo imali ovoliko obolelih, sada su mnogo teži pacijenti nego u martu”, rekao je Stojanović.

Dodao je da je do jutros među obolelima bilo mnogo više mlađih ljudi, ali da je u toku i sve više starijih dolazilo sa tegobama.

Pacijenti uglavnom ne žele da kažu kako su se zarazili, a Stojanović kaže da je očigledno da su starijima mlađi preneli virus.

“Klinička slika se menja, od jutros i mlađi i stariji pacijenti polako prelaze u teža stanja, velika je potrošnja kiseonika što je pokazatelj težine kliničke slike”, rekao je Stojanović.

indeksonline.rs/Tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here