TUTIN – Odbornici Skupštine opštine Tutin izabrali su danas na konstitutivnoj sednici Selmu Kučević iz Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka za predsednicu lokalnog parlamenta, a za njenu zamenicu Zehru Dazdarević iz iste partije.Izbor Selme Kučević podržalo je 18 odbornika SDA Sandžaka i Rade Petrović, jedini odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini Tutina.

“Zahvaljujem se na ukazanom poverenju i želim da pozovem i ostale odbornike da uzmu aktivno učešće u ovom mandatu. U budućnosti želimo da gradimo dobre temelje saradnje i razvoja naše opštine, a u korist naših gradjana”, navela je nova predsednica Skupštine opštine Tutin.

Selma Kučević (28) je diplomirana pravnica i ćerka bivšeg predsednika Opštine Šemsudina Kučevića koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći 2017. godine. Na parlamentarnim izborima izabrana je i za poslanicu u Skupštini Srbije.

Odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Grupe gradjana “Tutin na prvom mjestu – Bajro Gegić” su nakon verifikacije mandata napustili zasedanje jer nisu hteli da učestvuju u glasanju za kandidata oko kojeg, kako su rekli, nisu obavili konsultacije sa ostalim odborničkim grupama.

U skupštinskoj sali su ostala dva odbornika Sandžačke demokratske partije (SDP), ali oni nisu učestvovali u glasanju.

Za novog sekretara lokalnog parlamenta izabrana je diplomirana pravnica Misala Hodović.

Skupštinu Tutina čini 18 odbornika sa liste “SDA Sandžak – dr Sulejman Ugljanin”, 11 sa liste “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja”, pet sa liste “Tutin na prvom mjestu – Bajro Gegić”, dva odbornika sa liste “Evropski Tutin – Rasim Ljajić”, dok je jedno odborničko mesto pripalo listi “Aleksandar Vučić – za našu decu”.

indeksonline.rs/Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here