ROŽAJE – Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Rožajama Rejhan efendija Hot obratio se javnosti povodom sve učestalijih napada na Bošnjake i njihove svetinje u Crnoj Gori.

On je u poruci objavljenoj na društvenoj mreži “facebook” za nacionalističke napade i poruke mržnje okrivio čelnike SPC u Crnoj Gori, pojednine političare i medije.

“SPC-ovi dirigenti i autori ratno-huškačkih pesama, (koje su pevali kudikamo zadnjih meseci), političari koji su pozivali svoje ratne drugove da otkopavaju “krompire”, mlađahni političari-piromani koji su voleli da pale razne zastave, mediji koji su to sve zakuhavali i servirali svi zajedno su budili i probudili avete prošlosti, probudili mržnju, šovinizam, ostrastili i zagrejali atmosferu” – napisao je Hot.

On dodaje sa su se isti zarad vlasti organizovali da čuvaju muslimanske svetinje, kako navodi, “od njih samih”.

“E to što su oni sad zarad vlasti promenili retoriku u jednom danu i sad su najveći branitelji muslimanskih svetinja (od njih samih), za koje su do juče govorili da su lažne svetinje, lažnih ljudi sa lažnom verom, očekuju da i ove aveti isto tako naprave zaokret i da sad odjednom zavole one koje su im bajali od malena da su najveće zlo, izgleda da neće da može. Aveti ili znaju da se ovi pretvaraju zbog Evrope (što je pola istina), ili ih ne slušaju (što je isto pola istina). Kad jednom uđete u pakt sa šejtanom-zlom da bi nešto “odradili” pa kad završite mislite da ćete moći da ga se lagano rešite, prevarili ste se. Sve gore pomenute ćemo direktno smatrati odgovornim (i smatramo ih već) za sve što se događa i daleko bilo da se nastavi” – kaže se u poruci glavnog imama.

indeksonline.rs