BEOGRAD – Dosadašnji gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ponovo je izabran za prvog čoveka tog grada.

Biševac, nosilac liste „Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, u prvom obraćanju odbornicima, na jučerašnjoj sednici, rekao je da su vrata njegovog kabineta otvorena za sve sugrađane, objavljeno je na sajtu Grada.

Biševac je rekao da će svi važni započeti projekti, zaustavljeni zbog korona virusa, biti završeni, ali će biti započeti i novi, na poboljšanju komunalne infrastrukture, ekonomije, obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede i oblasti socijalne zaštite.

On je istakao da Novi Pazar mora da postane motor razvoja Sandžaka i dodao da je među prioritetima, između ostalog i rešavanje najvećeg komunalnog problema koji muci Novopazarce – energetika.

Naveo je da je neprihvatiljivo da se 21. veku građani i dalje greju na ugalj i mazut, i najavio da će biti izgrađena moderna toplana na biomasu.

“Plac smo vec kupili i taj projekat cemo u narednim godinama realizovati”, rekao je Biševac.

Napominje da je budžet u vreme njegovog upravljanja gradom značajno uvećan, a najviše novca opređeljivano za školstvo, socijalna davanja, poljoprivredu i turizam.

Za ponovni izbor Biševca glasalo je 27 odbornika, sa liste “Za evropski Novi Pazar- Rasim Ljajic” i sa liste “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu”.

Skupština grada Novog Pazara broji 47 odbornika, a pored većine, koju čine te dve liste, 11 odbornika je sa liste “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja (SPP) i 9 odbornika SDA.

Za zamenika gradonačelnika je izabran Igor Novović (SNS).

indeksonline.rs