BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će novi predsednik parlamenta biti lider SPS Ivica Dačić, a da će Ana Brnabić svoj ekspoze nove vlade predstaviti u sredu.

Nakon večerašnje sednice Predsedništva SNS, Vučić je rekao da će do četvrtka biti formirani svi odbori u Narodnoj skupštini, u petak će poslanička grupa podneti predlog zakona o ministarstvima, preko vikenda će se to razmatrati, u ponedeljak će predlozi biti izglasani, a ekspoze mandatarke planiran je za sredu.

Vučić je najavio da će nova vlada imati dva ili tri nova ministarstva.

Kazao je da o imenima ministara ne može da govori, jer SNS još uvek nije završila razgovore sa koalicionim partnerima sa njihove liste, te da je zbog toga ostalo još “dan ili dva posla”.

Dodaje da su unutar stranke i sa SPAS-om i SPS-om razgovori završeni.

Najavio je da će u vladi biti značajno prisutni predstavnici nacionalnih manjina na mestima državnih sekretara i na direktorskim mesta javnih preduzeća, međutim, ističe, da to moraju da budu stručni ljudi, jer “državna preduzeća nisu partijska jasla”.

Kaže da će sutra poslanička grupa predati predlog za predsednika Narodne skupštine, te dodaje da je uveren da će Dačić na čelu parlamenta, kao iskusan političar, dobro rukovoditi razgovorima sa različitim grupama.

Navodi da su to grupe koje se protive vakcinaciji, ne veruju u koronu, i iskazuju mržnju prema migrantima.

“Biće mnogo posla za njega kao predsednika parlamenta”, rekao je Vučić i dodao da SNS smatra da je važno da zajednički i jednistveno sa SPS učestvuju u stvaranju nečega što je “pristojna Srbija”.

Istakao je da će pred parlamentom biti mnogo posla i da će morati da zaseda tokom cele godine, kako bi bili doneti svi važni zakoni koji su važni za našu zemlju na evropskom putu, ali i da se sprovedu mnoge reforme.

“A, onda, na izborima neka narod kaže čijim je radom zadovoljan, a čijim ne”, podvukao je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug

Prethodni tekstU petak Tutin bez struje, delovi Novog Pazara sutra
Sledeći tekstMelanija se ne oseća dobro zbog kovid-19, otkazala put