NOVI PAZAR – Zajedničkom akcijom policijskih službenika Policijske uprave u Novom Pazaru i Žandarmerije, danas je na teritoriji Grada Novog Pazara kontrolisano više lica.

Tom prilikom, policija je uspela da pronađe i zapleni određenu količinu opojne droge marihuana, saznaje indeksonline.rs. Zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, tom prilikom slobode je lišen H.R. (1989) iz Novog Pazara.

Kako ekskluzivno saznajemo, u akciji koja je sprovedena u nedelju 27. decembra, pripadnici novopazarske policije u saradnji sa Žandarmerijom su kod lica iz kriminogene sredine pronašli značku Državne bezbednosti i “blinkere”, a tom prilikom slobode je lišen E.B. takođe iz Novog Pazara.

Policija je u proteklih nedelju dana pronašla više komada vatrenog i hladnog oružja, kao i određeni broj municije, a zbog nepoštovanja epidemioloških mera ispraženjeno je na desetine kafića i restorana. Takođe, oduzeto je i više vozila bezbednosno-interesantnim licima. Kako indeksonline.rs saznaje, oduzeto je preko 15 skupocenih automobila.

Pojačano prisustvo pripadnika Ministarstva u unutrašnjih poslova na ulicama Novog Pazara zastupljeno je 24 sata dnevno, a akcijama rukovodi Nermin Ljajić, načelnik PU Novi Pazar.

Podsećamo, na predlog direktora policije, ministar unutrašnjih poslova je u septembru imenovao majora Nermina Ljajića za VD načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru. Mesec dana kasnije, Ljajić je za konkursu Ministarstva unutrašnjih poslova imenovan za načelnika Policijske uprave Novi Pazar, koja pokriva i teritorije Sjenice i Tutina.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave u Novom Pazaru nastavljaju odlučnu borbu protiv svih vidova kriminala” – rečeno je za indeksonline.rs iz PU Novi Pazar.

indeksonline.rs