BEOGRAD – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas sa sanitarnim inspektorima koji od početka epidemije korona virusa kontrolišu primenu protivepidemijskih mera.

Inspektori su, kako je istakao, samo u prethodnih mesec i po doneli više od 80.000 rešenja o karantinu, a od marta do decembra obavili 130.000 inspekcijskih nadzora poštovanja i primene mera.

Lončar je izrazio veliku zahvalnost zdravstvenim inspektorima iz cele zemlje, na časnom i odgovornom obavljanju profesionalnih zadataka u cilju kontrole epidemije korona virusa, saopštiolo je Ministarstvo zdravlja.

Ministar je istakao da su i građani Srbije izuzetno zahvalni zdravstvenoj inspekciji, jer kontrolom poštovanja mera inspektori sprecavaju širenje virusa i čuvaju zdravlje građana.

“Živimo u vremenu velike epidemije, koje se dešavaju jednom u 100 godina. Stoga su sve oči i sva nadanja građana s pravom bila usmerena ka našoj inspekciji, ka ljudima koji su još od marta na terenu, dan i noć, kontrolišuci primenu mera. Zato bih iskazao veliko poštovanje zdravstvenoj inspekciji na dosadašnjem radu, na odgovornom i profesionalnom pristupu poslu”, rekao je Lončar.

Dodao je da sada sledi posebno složen, u epidemiološkom smislu, period godine, period proslava, slava i praznika, odnosno okupljanja i druženja, pa će, shodno situaciji i merama koje su na snazi ili će uskoro biti donete, opet najveća odgovornost i pažnja javnosti biti na zdravstvenoj inspekciji.

“Apsolutno sam siguran da ćete i dalje raditi svoj posao maksimalno odgovorno i časno, kao i do sada, i tako štititi građane od širenja virusa. Vaš rad, vaša predanost i posvećenost, danas su više nego ikada u interesu čitave zemlje i svih gradana”, poručio je Loncar.

Pomocnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove dr Goran Stamenković zahvalio je Lončaru na podršci i istakao da takva podrška resornog ministra i države daju dodatni motiv zdravstvenim inspektorima da nastave da se odlučno bore za poštovanje mera i zaštitu zdravlja stanovništva.

Posebna pažnja na sastanku posvećena je aktivnostima sanitarne inspekcije tokom predstojeće zimske sezone u ski centrima, kao i izazovima modalitetima rada inspekcije u cilju omogućavanja maksimalnog poštovanja epidemioloških mera tokom novogodišnjih i božićnih praznika, dodaje se u saopštenju.

indeksonline.rs