BEOGRAD – Izmene Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, naći će se pred poslanicima na sednici u utorak, 23. februara.

Kako je najavljeno iz parlamenta, predsednik Skupštine Ivica Dačić sazvao je, na zahtev 239 narodnih poslanika, treće vanredno zasedanje za 23. februar.

Pored izmena Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, na dnevnom redu će se naći i Predlog zakona o davanju garancije Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW po zaduženju A.D. “Elektromreža Srbije” za Regionalni program za energetsku efikasnost u prenosnom sistemu II.

Takođe, poslanici će odlučivati i o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između KfW i Srbije za projekat “Energetska efikasnost u zgradama javne namene i obnovljivi izvori energije u sektoru daljinskog grejanja – Ozelenjavanje javnog sektora”.

Na dnevnom redu biće i potvrđivanje Sporazuma o prosvetnoj, kulturnoj i sportskoj saradnji između vlada Srbje i Meksika, kao i potvrđivanje Sporazuma o statusu između Srbije i EU o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji.

Takođe, poslanici će odlučivati i o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Severne Makedonije o saradnji u oblasti borbe protiv trgovine ljudima.

Prema predloženom dnevnom redu, na sednici bi trebalo da se nađe i Izveštaj o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2019. godinu.

indeksonline.rs/Tanjug