BEOGRAD – Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana epidemiološka situacija, počela je u 10 sati.

Na prethodnoj sednici 29. januara Krizni štab je odlučio da do daljeg ne popušta epidemiološke mere.

Ministar zdravlja danas je bio izričit da se mere ne poštuju dovoljno i da je to, kaže, svima jasno, s obzirom na rezultate koji se beleže.

Struka ukazuje da je i dalje potreban oprez, jer su brojevi obolelih i hospitalizovanih i dalje visoki, te da je još rano za popuštanje mera.

“Razumemo da su ljudi u uslužnim delatnostima pogođeni, ali nije trenutak za popuštanje mera. Hajde da makar imamo trocifren broj zaraženih, pa da razgovaramo o relaksiranju”, rekao je za Blic prof. dr Branislav Tiodorović.

Sa druge strane, zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je juče da će na sednici, u ime Grada, beogradskih privrednika i PKS, predložiti da se radno vreme ugostiteljima produži do 22 sata, kao i da im se dozvoli da emituju muziku i posle 17 sati, do vremena dozvoljenog za rad objekata.

Takođe, predložiće i da se dozvoli da u zatvorenim objektima bude prisutno više od 30 ljudi, pod uslovom da je obezbeđen prostor od četiri metara kvadratnih po jednoj osobi.

On je nedavno za TV K1 rekao da se u Srbiji već sprovodi vakcinacija i nema dramatičnog skoka u broju zaraženih virusom korona, kao i da je država uspela da nađe meru između rada privrede i zaštite zdravlja, te očekuje da će radno vreme biti produženo.

INDEKSONLINE.RS