NOVI PAZAR – Do danas je u Novom Pazaru vakcinu protiv koronavirusa primilo preko 2.600 osoba. Masovnom imunizacijom revakcinisano je do njih 300 osoba, mahom zdravstvenih radnika iz ovog grada.

Iz Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) upozoravaju da se u poslednjih par dana blago povećava broj pozitivnih na koronavirus i onih kojima je zbog Covida-19 potrebno bolničko liječenje. Situacija podsjeća, kažu, na onu krajem maja i početkom juna, kada je došlo do opuštanja kod ljudi a potom i do masovnog oboljevanja.

Jedini način zaštite od koronavirusa a koji je poznat je vakcina. Stručnjaci pozivaju na dalji oprez i obavezan odziv na masovnu imunizaciju.

Vakcinu je moguće primiti uz raniju prijavu na portalu “E-uprava”, na više vakcinalnih punktova u Novom Pazaru, najčešće građani po vakcinu dolaze u Dom omladine. Za starije Novopazarce na raspolaganju je Kol centar Grada Novog Pazara koji je ponovo pokrenut, ovog puta kako bi bio u službi za pomoć građanima prilikom registracije i prijave za vakcinaciju.

Indeksonline.rs