TUTIN – Epidemiološka situacija u Tutinu je ozbiljna i alarmantna, rekao je danas državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

On je dodao i da se svakodnevno povećava broj novozaraženih virusom korona, da se građani ne pridržavaju epidemioloških mera (maska, distanca), da se može desiti da epidemija izmakne kontroli i da se ponovi scenario od prošle godine.

Teškoj situaciji i konstantnom rastu novozaraženih u Tutinu doprinosi i najslabiji odziv za vakcinaciju na teritoriji cele države. U Tutinu koji broji oko 27.000 stanovnika, vakcinisano je tek nešto iznad dva odsto građana.

“Vakcinacija je jedini način da se borimo protiv ove opake i smrtonosne bolesti. Država Srbija je uradila sve što je trebalo, nabavili smo opremu, obezbedili bolničke kapacitete, lekove, respiratore. Sada imamo i sve četiri vakcine koje su dostupne građanima Tutina” – rekao je državni sekretar.

Đerlek očekuje veću pomoć lokalne samouprave, da se više razgovara sa građanima Tutina i objasni ljudima da se vakcinacijom spasavaju životi.