NOVI PAZAR – Odlazeći ambasador Turske u Srbiji Tanju Bilgič rekao je danas da Turska vidi Bošnjake Sandžaka kao najvažniji faktor kada je u pitanju saradnja između Srbije i Turske.

Bilgič se nakon sastanka sa predsednicom Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Jasminom Curić zahvalio na prethodno realizovanoj saradnji.

„Mnogo puta sam boravio u Novom Pazaru protekle četiri godine. Ima jedan događaj koji neću zaboraviti, a to je poseta našeg predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Novom Pazaru. Mi Bošnjake Sandžaka vidimo kao najvažniji faktor kada je u pitanju most saradnje između Srbije i Turske i nadam se da će naš novi ambasador raditi na tome da još više unaprijedi odnose između naših zemalja”, rekao je Bilgič, a saopšteno iz BNV.

Ambasador je Izrazio nadu da će otvaranje generalnog konzulata Turske u Novom Pazaru biti povod jačanju veza između dve zemalje.

Predsednica BNV Jasmina Curić je rekla da su tokom mandata ambasadora Bilgiča Turska i Srbija ostvarile diplomatske odnose na visokom nivou.

“BNV je posebno zahvalno što je tokom mandata ambasadora Bilgiča, predsednik Turske posetio Veće. Za Bošnjake Sandžaka to je bio istorijski trenutak koji se dugo godina prepričavao i koji će biti zabeležen kao naš važan historijski događaj”, rekla je Curić.

Dodala je da je ambasador svojim radom i delovanjem doprineo otvaranju generalnog konzulata Turske što će, kaže, u velikoj meri doprineti boljim ekonomskim i društvenim prilikama u Sandžaku.

indeksonline.rs