BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić prenela je novinarima da je jedna od tema Kriznog štaba i razdvajanje građana koji su vakcinisani od onih koji nisu po pitanju mera i istakla da još ne postoje uslovi za to pošto ima dosta građana koji nisu prijavljeni, a žele da se vakcinišu, kao i onih koji ne mogu da se vakcinišu iz zdravstvenih razloga.

“Nismo danas razgovarali o tome, ali to jeste jedna od tema na Kriznom štabu. Pokušavamo da balansiramo i ne pravimo razliku između vakcisanih i onih koji nisu, kako ne bi diskriminisali građane koji nisu vakcinisani”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara i napomenula da još nije obezbeđena vakcina za sve koji bi želeli da se vakcinišu.

Ipak, još uvek Srbija ima više vakcinisanih nego prijavljenih za vakcine, dodala je premijerka.

“Zato ne možemo da uvodimo takve mere, ako ne obezbedmo toliko vakcina i sve dok ne znamo da su svi koji žele vakcinisani. Imate ljude koji iz zdravstvenih razloga ne mogu da se vakcinišu. Apelujem još jednom na sve ljude koji mogu da prime vakcinu da se pijave za vakcinaciju, jer tako štitimo i one koji ne mogu da se vakcinišu”, poručila je Brnabić.

Naglasila je da je i zbog toga vakcinacija građanska dužnost i obaveza.

indeksonline.rs